1980 dolarlık Samsung Galaxy Fold, Eylül ayında geri dönüyor

Geçtiğimiz Mart ayında akıllı telefon satın almak isteyenler için riskli yatırım olarak gördüğümüz Samsung Galaxy Fold modelinden sizlere bahsetmiştik. Hangi teknoloji olursa olsun herhangi bir hızla gelişen teknolojinin ilk jenerasyonunu satın almak bununla beraber büyük riskler taşıyan bir hareket.

Samsung Galaxy Fold modelinin 26 Nisan tarihinin peşinden satışa sunulması bekleniyordu. Fakat Samsung Galaxy Fold modelinin satışa çıkmasından derhal ilkin basına dağıtılan araştırma ürünlerinin ekranlarında problemler çıkması Galaxy Fold modelinin ertelenmesine niçin oldu.

Kısacası Mart ayında belirttiğimiz suretiyle riskli bir yatırım olan Samsung Galaxy Fold modeli satışa çıkmadan ertelenmiş oldu. Ortalama 4 aydır Galaxy Fold modelinin sorunlarını düzeltmeye çalışan Samsung, nihayet amacına ulaşmış şeklinde görünüyor.

Uzun devam eden sessizliğin peşinden bir izahat paylaşan şirket, ilk katlanabilir akıllı telefon modeli olan Samsung Galaxy Fold’un önümüzdeki Eylül ayında resmen satışa çıkacağını duyurdu. Modelin erkan bileşenleri ile ilgili değişimler yaptığını da paylaşan Samsung, iki ekranı üst bölümde bağlayan noktada değişimler yapmış oldu.

Samsung Galaxy Fold modelinin fiyatının değişmeyeceğini de ekleyelim. Şubat ayında 1980 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacağı duyurulan model, Eylül ayında aynı fiyat ile satışa sunulacak. Ortalama 2 bin dolar değerinde olan Samsung Galaxy Fold’ın hala oldukça riskli bir yatırım bulunduğunun altını çizelim. Eylül ayında yine bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalmamız sürpriz olmayacaktır.