Hayatın İçinden

iOS 13, etken üyeliğiniz olan uygulamaları silerken sizi uyaracak

Apple’ın 3-7 Haziran tarihleri içinde düzenlemiş olduğu WWDC konferansında tanıtılan iOS 13’ü daha ilkin sizlere detaylı bir halde aktarmıştık.

iOS 13’te yüz tanıma özelliği yüzde 30 daha süratli çalışacak, uygulama güncellemelerinde data büyüklüğü yüzde 60 daha minik olacak ve uygulama açılış hızı 2 kat daha süratli olacak. Uzunca bir süredir beklediğimiz karanlık mod da iOS 13’ün en dikkate kıymet özellikleri içinde içeriyor.

Apple, kullananların iOS’ta kaydoldukları aboneliklerden daha çok haberdar olmalarını sağlamak için daha ilkin birkaç adım atmıştı. Şimdi ise iOS 13 ile Apple, hala etken bir aboneliği bulunan bir uygulamayı silmek istediğinde kullanıcıları uyaracak. Federico Viticci tarafınca keşfedilen özelliğe bakılırsa iOS 13’te bir uygulamayı sildiğinizde, abonelik seçeneklerinizi açıklayan bir açılır pencere görmüş olacaksınız. Apple, uygulamayı silseniz bile aboneliğinizin etkin kalacağını ve öteki cihazlarda da kullanılabileceğini belirtecek. Bildirim ek olarak, bu aboneliği iptal edebileceğiniz “Abonelikleri Yönet”, orijinal ismiyle “Manage Subscriptions” arayüzüne süratli bir halde geçiş yapmanızı sağlayacak.

Bu senenin başlarında, Apple, abonelik kayıt işleminde bir değişim yapmış oldu ve bir kullanıcının yanlışlıkla bir abonelik taahhüdünde bulunmasını zorlaştırdı. Ek olarak, bu yıl Apple, uygulama faturalarına ilişkin belgelerini de değiştirerek, kullananların satmaca tutarlarını açıkça göstermeleri icap ettiğini altını çizdi.

Apple’ın ikinci iOS 13 beta’sını piyasaya sürdüğünü de hatırlatalım. Sadece iOS 13, tüm Apple kullanıcıları için resmi olarak eylül sonu ya da ekim ayında kullanıma sunulacak.

iOS 13’ün tüm detaylarına buradan göz atabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close